Lazac, Eszti kedvence salátával



Ez egy egészséges, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Pontosan ezért leginkább egy könnyű vacsoraként tudnám ajánlani Nektek! Egyetlen problémája, hogy a hal egy kicsit drága. De érdemes ezt a kis színfoltot étrendünkbe csempészni.  

Elkészítése (kb. 3 főre)


1. 600g lazacot megmosunk és megforgatjuk kifejezetten halakhoz gyártott fűszerkeverékben.

2. Majd előveszünk egy serpenyőt. A húst fehéredésig sütjük forró vajban és olíva oljaban. Fontos hogy közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy frissen kerülhessen az asztalra. 
Köretajánlat: Eszter kedvence saláta 

Na de vajon mi az? 
Ez egy „ősi családi recept”, mely anyukámtól ered. Nálunk sosem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak neki… hiszen konkrét elnevezése sajnos nincsen. Lényegében ilyen „mindent bele” jellegű, nem tudok egy alapanyagot sem kiemelni… De mivel valóban a kedvenc salátámról van szó, így emellett a név mellett döntöttem.

Elkészítése
A saláta alapja (attól függően, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk előállítani) kb. 2:1 arányú majonéz és tejföl jó alaposan összekeverve. 




Mi kerül bele?
  • konzervkukorica, 
  • gomba 
  • apró darabokra vágott gépsonka, 
  • füstölt sajt 
  • kisebb méretű feldarabolt csemegeuborka 
Mi "tradicionálisan" úgy készítjük, hogy telepakoljuk a majonézes alapot rengeteg-rengeteg belevalóval. Úgyhogy ne sajnáljatok belőle semmit!


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...