2. Majd előveszünk egy serpenyőt. A húst fehéredésig sütjük forró vajban és olíva oljaban. Fontos hogy közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy frissen kerülhessen az asztalra.
Köretajánlat: Eszter kedvence saláta
Ez egy „ősi családi recept”, mely anyukámtól ered. Nálunk sosem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak neki… hiszen konkrét elnevezése sajnos nincsen. Lényegében ilyen „mindent bele” jellegű, nem tudok egy alapanyagot sem kiemelni… De mivel valóban a kedvenc salátámról van szó, így emellett a név mellett döntöttem.
A saláta alapja (attól függően, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk előállítani) kb. 2:1 arányú majonéz és tejföl jó alaposan összekeverve.
Mi kerül bele?
- konzervkukorica,
- gomba
- apró darabokra vágott gépsonka,
- füstölt sajt
- kisebb méretű feldarabolt csemegeuborka
Mi "tradicionálisan" úgy készítjük, hogy telepakoljuk a majonézes alapot rengeteg-rengeteg belevalóval. Úgyhogy ne sajnáljatok belőle semmit!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése