Sajtkrémleves


A krémlevesek világából hoztam egy kis ízelítőt. Tartalmas, így akár fogyaszthatjuk egytálétel gyanánt, de ha még éhesek maradtunk volna, érdemes könnyű főételt választani mellé. Tökéletes hideg, fázós napokra, amikor rémesen fáradtan hazamegy az ember és a nagykabátot levetvén csupán valami melegre vágyik. 






Hozzávalók
  • 4 ek. vaj
  •  2 ek. petrezselyemzöldje
  • 1 ek. metélőhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 5-6 dl erőleves (kockából)
  • 20 dkg reszelt fülstöltsajt
  • 2 pohár sűrű tejföl
Készíthetjük tejszínnel is, mert akkor esetleg kevésbé csomósodhat össze.


Elkészítés                                              
1.Vegyük elő a lábosunkat és olvasszuk meg benne a vajat.
2. Majd adjuk hozzá a petrezselymet és a metélőhagymát. Kevergessük 2 percig és tegyük bele a lisztet. Érdemes habverővel elkeverni a vajban, hogy ne csomósodjon. 
3. Ezután következik az erőleves és a tejföl, amivel fel kell forralnunk. Mikor ez megtörtént kisebb lángra vesszük.
4. 10 perc múlva belemorzsoljuk a sajtot és még 10 percig főzzük.





Ha bármikor úgy éreznénk, hogy esetleg csomósodik, habverővel kavargassuk. Tálaláskor még megszórhatjuk még egy kis sajttal.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...