Tánc Mindenkinek!


A 2009-ben útjára indított Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! programja idén különleges helyszíneken jelentkezik: Budapesten a Kassák Múzeum (Zichy-kastély) udvarán, vidéken pedig Agárdon, a Velencei-tó partján.

A Kassák Múzeum az Életmód és társadalmi mozgalmak a modernitásban címmel indított kiállítás-sorozatot. A sorozat első része Elmozdulás- Munkáskultúra és életmódreforma Madzsar-iskolában címmel június 23. és szeptember 30. között látható.

A program a korábbi évekhez hasonlóan most is minden nap bemelegítő órával indul. Bepillanthatunk az amerikai Lester Horton által kidolgozott, a hosszú, nyújtott testvonalat, diagonális feszességet és hosszú egyensúlyi helyzeteket használó technika alapjaiba; ráhangolódhatunk a napra az erőteljesebb és dinamikusabb ashtanga jógával is; a harmadik napi Release (ellazulás) órán a test feszültségének csökkentésével juthatunk majd mélyebb test-tudati állapotba.

A második, mozdulatművészeti blokk után a hazai kortárs tánc képviselőitől tanulhatunk. Végül pedig minden alkalom egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló órával zárul. A jó hangulat biztos, hogy garantált a bollywood dance órán, mely a klasszikus indiai templomi táncok és a modern nyugati táncok ötvözete. A tempós hip-hop-ot a második napon lelassítva tanulhatjuk, a locking-on pedig átadhatjuk magunkat a laza testmozgásnak és a fényképszerű "megfagyásoknak".
A program augusztus 5-én, 19-én és 26-án látogatható Budapesten.

Augusztus 25-én a program 1 napra leköltözik Agárdra, hogy csatlakozzon a Gödör Kempingösszművészeti kulturális fesztiválhoz. A program Budapesten ingyenes, Agárdon Gödör Kemping belépővel látogatható.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...