Idén is Buborék Fesztivál - Italozás, nem csak ünneplőknek


A budapesti gasztronómiai eseményekből egyre tisztábban látszik, hogy a városi ember inkább szomjas, mint főzni szeret, hiszen már számos idei fesztiválról számoltunk be mi is, ahol adott a lehetőség egy koccintásra. Idén már a második alkalommal kerül megrendezésre az Origo Buborék Fesztivál, ahol a vendégek pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékával találkozhatnak. Július 25. és 28. között az Erzsébet téren az italozás mellett persze gasztronómiai csemegékkel, könnyűzenei koncertekkel és Forma-1-es közvetítéssel is várják a látogatókat, hiszen a stílusos fesztivál ízlésről és nem csupán alkoholról szól.

Már kora délután megkezdhetik a felfedezést az érdeklődők, hiszen a különálló standok a fesztivál egész területén nyújtanak érdekességeket, nem csak a buborékos italt kedvelők számára. A cél természetesen az, hogy a magyar fogyasztók megismerhessék a hazai piac nyújtottan egyre népszerűbb italokat. Idén is megtudhatjuk, mi a különbség a pezsgő és a champagne között, vagy hogy a habzóbort mi választja el a Proseccótól. Lehetőség nyílik a világhíres márkák és az újonnan debütált tételek felfedezésére, és olyan italok "tesztelésére", amiket csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem kínálnak poharaztatva a vendéglátóhelyek. A kóstolók mellett szakmai előadásokat is tartanak, vasárnap pedig pezsgőkoktélok is a terítékre kerülnek. 


Huszonöt kiállító és több mint száz termék jelenik meg a fesztiválon, és számos újdonság is bemutatkozik. A piac meghatározó szereplői, a legnagyobb forgalmazók is részt vesznek a tematikus rendezvényen, amely a szervezők szerint azt jelzi, hogy a magyar italkultúra új irányzatát képviselik a buborékos italok, hiszen egyre nagyobb a kereslet a minőségi pezsgőkre, champagne-okra és szénsavas borokra. Idén már kiemelt helyet kapnak a hazai buborékos borok, a látványos Buborék-Borbárban ugyanis a magyar habzó- és gyöngyözőborok széles választékát, fiatal borászok újdonságait kortyolhatják a vendégek. 

A fesztiválon helyet kapott a Strongbow Buborék színpad nevet viselő emelvény is, ahol a szórakozni vágyókat este 8 órától koncertek várják. A buborék négy napján négy különböző előadót köszönthet a színpadon a közönség, így a Belmondo, a Manoya, A Good Time Boys és az Elefánt zenekar lépnek fel. A koncertek után sem ér véget a szórakozás, ugyanis pénteken és szombaton a Compact Disco lemezlovasa, DJ Lotfi Begi szolgáltatja a további hangulatot a pezsgő estékhez. 

A Forma-1 rajongók az alkalomhoz méltón nem maradhatnak le a hétvégi futamról, így a fesztiválon egy led falon nézhetik a közvetítést. Az igazi élmény kedvéért pedig kóstolható lesz a pilóták kedvence, a győzelmi pillanatokban locsolt Mumm Cordon Rouge champagne is, amivel bárki átélheti a pillanatot.

A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán a kóstolópohár megvásárlása kötelező, illetve a standoknál készpénzes fizetés történik. A pezsgést csütörtökről szombatig, 14 órai kezdéssel hajnali 2 óráig élvezhetik, vasárnap pedig éjfélig.

Bővebben az eseményről a www.bubifesztival.hu oldalon, illetve a fesztivál hivatalos facebook oldalán lehet tájékozódni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...