Moziajánló - 5.29.



színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték
95 perc

Meghan a csinos és munkamániás riporter egy váratlanul jól végződött buli után Los Angeles egyik lepukkant külvárosi negyedében találja magát telefon, személyi, autó és pénz nélkül. Legnagyobb álma, hogy hírbemondó lehessen, és csak pár órája van a tegnapi partirucijában eltipegni a züllött városrészen át élete legfontosabb meghallgatására, amihez természetesen minden szembejövőnek lesz egy-két szava.


színes, feliratos, olasz vígjáték
113 perc

A film főhőse Ernesto, aki Rómában él, és saját teherautójával szállítási munkákat, költöztetéseket vállal. Munkája révén sok helyre eljut szerte Itáliában és így az ő "szemüvegén" keresztül látjuk az olasz mindennapok történetét a '60-as évektől napjainkig.
Ernesto történetében minden benne van, ami olasz: a szerelem, a barátság, a közös családi ünnepek és a foci iránti szenvedély.
A világ változása azonban őt sem hagyja érintetlenül: egy időre még a barátja, Giacinto jól menő cégéhez is betársul. Ám a cégnél hiába dől a pénz, ott semmi sem tiszta, Ernesto pedig nem ért sem az üzleti stiklikhez, sem pedig a korrupcióhoz. Így aztán ő lepődik meg a legjobban, amikor egyik nap megjelennek a cégnél a pénzügyőr-nyomozók.


színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm
113 perc

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.


színes, magyarul beszélő, angol romantikus film
96 perc

Négy elveszett lélek - egy kegyvesztett TV bemondó, egy mocskos szájú tinédzser, egy egyedülálló anya és egy zenészből pizza futárrá avanzsált fiú - ugyan azon a napon akar véget vetni az életének, méghozzá éppen Szilveszter éjszaka. Amikor a kiábrándult idegenekből álló csapat véletlenül összetalálkozik az öngyilkosság helyszínéül választott Toppers Torony tetején, megállapodnak abban, hogy hat héttel elhalasztják tervüket és mint egy szokatlan, furcsa család, együtt keresik tovább az élet értelmét.


színes, feliratos, izraeli thriller
110 perc

Egy kislány eltűnik, néhány nappal később megtalálják egy erdőben: megerőszakolták és meggyilkolták. A durva modorú rendőr meg van győződve arról, hogy a gyilkos egy magányos tanár. Amikor a tanárt felfüggesztik, megpróbál személyesen elégtételt venni az áldozat apján. A Quentin Tarantino által nemes egyszerűséggel "az év legjobb filmjének" nevezett alkotás igazi fesztiválkedvenc.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...