Őrizzük meg egészségünket a tavasz közeledtével


A múlt hét végén igaz, hogy már megérezhettük a Nap első meleg sugarait, de ez még cseppet sem jelenti azt, hogy elfelejthetjük a vastag kabátot, sapkát és sálat. A melegebb, nem vízáteresztő kesztyűket talán már otthon hagyhatjuk, de a fel-feltámadó szél miatt mindig legyen nálunk egy pár vékonyabb kesztyű! Tökéletesek erre a célra a mindig divatos kötött darabok. Beköszöntött a már sokunk által várva várt tavaszias idő. Pár órányi napsütés és az első madárdalok is útjukra keltek. Ez a szép idő azonban még mindig sok veszélyt rejteget számunkra.
Nem csak kívülről, de belülről is figyelnünk kell a hideg elleni védekezésre. Ilyenkor sokan megfáznak, a kisebb-nagyobb légúti gyulladásokkal is számolnunk kell, melyet sokan észre sem vesznek, lábon hordják ki őket, melyek szövődményekkel járhatnak. Ha mi és közeli családtagjaink nem is betegedtünk meg, mégis elkerülhetetlen, hogy az utcán, a munkahelyen vagy az iskolában ne találkozzunk egy-egy bacilussal, mely órák alatt az ágyba dönthet minket.
Készüljünk fel ellenük!
Minden gyógyszertárban vény nélkül kaphatóak különböző C-vitaminok és gyógynövény tea-keverékek melyekkel kiválóan megőrizhetjük egészségünket és jó közérzetünket.
Beszéljük meg a patikusunkkal, hogy pontosan milyen hatást várunk az adott gyógynövénytől és ő összeállítja a számunkra legmegfelelőbb keveréket. Ezeket hidegen és melegen, reggel és este, étkezés előtt és után egyaránt fogyaszthatjuk. Ezekről gyógyszerészünktől kérjünk tanácsot, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb vitamin és tea-keverék, hiszen ahány összetevő, annyi hatás.

Ne feledkezzünk meg a napi minimum 2-2,5 liter folyadékbevitelről és a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztásról!

Ha már elkaptunk valami fránya megfázást, de mégsem szeretnénk mindenféle gyógyszert és antibiotikumot szedni, melyektől már előre viszolygunk, hiszen nem csak a rossz baktériumokat öli meg, hanem a jókat egyaránt, így teljesen lerombolva a megmaradt immunrendszerünket, akkor nézzünk néhány otthoni praktikát:

Igyunk-együnk mézet!

Mindig is híres volt remek minőségéről a magyar méz, melyet a legkisebb boltban is megvehetünk. Igaz, a külföldi, főleg Távol-Keletről érkezett méz olcsóbb de ha egészségünk a lényeg akkor nézzük a minőséget, mely valljuk be, minden téren drágább.
Ehetjük magába, tehetjük teába, mindkét variáció remek egy torokfájás kezelésére. Utóbbinál hanyagoljuk a citromot és más édesítőszereket.
Fokhagyma - egyesek által kellemetlennek tartott illathoz hatalmas gyógyerő társul.
Gombaellenes hatása révén segít leküzdeni a légúti fertőzéseket. Erről többet olvashat a kedves olvasó az alábbi oldalon.

Gőzöljünk!
Nincs is gyorsabb és hatásosabb kezelés az arcüregben lerakódott váladék eltüntetéséreFogjunk egy nagyobb fazekat, forraljunk benne 2-3 liter vizet, majd dobjunk bele egy maréknyi szárított kamillát, melyet gyógyszertárakban, gyógynövény szaküzletekben fillérekért megvásárolhatunk. Üljünk ágyunk szélére - ahol már előtte megágyaztunk, felkészülve az alvásra - és vegyük magunk elé a még forrón gőzölgő tálat, hajoljunk felé és terítsünk fejünkre egy vastag törülközőt. Az anyag lógjon túl nyakunkon és a kamillás vízen úgy, hogy a gőz ne szökhessen ki sehol! Lélegezzünk mélyeket majd 15-20 perc elteltével bújjunk az ágyunkba és a gőzöléshez használt törülközőt borítsuk arcunkra, hogy az szép lassan hűljön ki, elkerülve a további megfázást. A siker garantált!
Utóbbi módszerünk kiváló pórustisztító módszer, de az alvást cseréljük fel arctisztító tonik használatára! Figyeljünk oda saját magunk, családunk és környezetünk egészségére és előzzük meg a problémát, hisz ez könnyebb és egyszerűbb, mint a már meglévő bajt kezelni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...